Webinarium „Dotacje - wsparcie na otwarcie działalności gospodarczej dla osób powyżej 30 roku życia”

Webinarium Pomysł na starcie.jpeg

Lokalny Punkt Informacyjny Funduszy Europejskich w Nysie zaprasza osoby fizyczne z obszaru woj. opolskiego w wieku od 30 roku życia zamierzające założyć działalność gospodarczą, pozostające bez pracy (bezrobotne, poszukujące pracy, bierne zawodowo) oraz osoby pracujące (zatrudnione na umowach cywilnoprawnych, na umowach krótkoterminowych, których miesięczne zarobki nie przekraczają płacy minimalnej). Podczas webinarium będzie można uzyskać informacje na temat możliwości wsparcia na otwarcie własnej działalności gospodarczej.

Webinarium odbędzie się 27.07.2022r g. 10.00

Warunkiem uczestnictwa w spotkaniu jest przesłanie wypełnionego formularza zgłoszeniowego (do 26 lipca do 14:00) i otrzymanie potwierdzenia mailowego od organizatora. Link do platformy, na której odbędzie się wydarzenie, zostanie wysłany w osobnej wiadomości w dniu wydarzenia.

Webinarium moderowane będzie przez pracowników Lokalnego Punktu Informacyjnego w Nysie. Informacje na temat wsparcia przedstawi specjalista z Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Opolu. Udział w spotkaniu jest bezpłatny.

ORGANIZATOR SPOTKANIA:

Lokalny Punkt Informacyjny Funduszy Europejskich w Nysie