Zapraszamy do wzięcia udziału w Akademii Menadżera Innowacji

AMI baner.jpeg

W imieniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości serdecznie zapraszamy do udziału w II edycji nowatorskiego projektu szkoleniowo–doradczego pn. „Akademia Menadżera Innowacji” (AMI), którego celem jest wyposażenie właścicieli, menadżerów i pracowników kluczowych dla procesu zarządzania innowacjami w przedsiębiorstwie w kompetencje niezbędne do zarządzania procesem zmian, który prowadzi do wdrażania innowacji, wzmacnia umiejętności zarządzania procesem innowacyjnym oraz generuje innowacje przez pracowników przedsiębiorstw.

AMI oferuje część szkoleniowo–praktyczną w postaci udziału pracowników przedsiębiorstw w zjazdach tematycznych oraz dedykowane przedsiębiorstwu doradztwo w wymiarze do 60 godz. dla mikroprzedsiębiorstw oraz do 120 godz. dla małych, średnich i dużych firm w 6 kluczowych obszarach tematycznych obejmujących kulturę innowacyjności, zrozumienie biznesu, strategię, strukturę organizacyjną, potencjał i zasoby oraz procesy. Przedsiębiorstwu zapewnione jest także badanie stopnia innowacyjności firmy metodą Innovation Health Check, które pozwala określić obszary wymagające poprawy w obszarze innowacji.

Efektem ukończenia Akademii Menadżera Innowacji jest stworzenie profesjonalnego zespołu pracowników posiadających wiedzę, kompetencje i kwalifikacje do tworzenia, wdrażania i zarządzania innowacjami w przedsiębiorstwie oraz opracowanie Planu Wdrożenia Zmian w firmie -  dokumentu wprowadzającego przedsiębiorstwo na ścieżkę innowacyjności.

Projekt jest dofinansowany z środków Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 w wysokości 80% dla mikro, małych i średnich firm oraz 50% dla dużych przedsiębiorstw. Wkład własny firmy wynosi 20% w przypadku mikro, małych i średnich przedsiębiorstw oraz 50% w przypadku dużych.

Rekrutacja do II edycji Akademii Menadżera Innowacji trwa do 20 lutego 2020 r.

W przypadku zainteresowania udziałem w Akademii Menadżera Innowacji zalecamy kontakt mailowy: lub telefoniczny 22 432 85 63.

Więcej informacji oraz dokumenty niezbędne do przystąpienia do programu znajdują się na stronie internetowej AMI pod adresem https://www.parp.gov.pl/ami.

PDFULOTKA AMI.pdf

PPTXPrezentacja-AMI.pptx