WORKSHOP 2019 - OPOLE

Dziś Fundacja Rozwoju Śląska organizuje międzynarodowe spotkanie WORKSHOP skierowane do Fundacji powołanych przez Mniejszość Niemiecką. Celem spotkania jest wymiana doświadczeń w zakresie pomocy gospodarczej oraz działalności kulturalnej, oświatowej i społecznej. Uczestnikami spotkania są przedstawiciele fundacji z Polski, Niemiec, Rumunii oraz Czech.

Dzisiejszy dzień jest dniem warsztatowym. Przybliżamy gościom działanie Fundacji Rozwoju Śląska oraz innych instytucji Mniejszości Niemieckiej: Domu Współpracy Polsko-Niemieckiej, Izby Gospodarczej „Śląsk”, Związku Śląskich Rolników, Towarzystwa Społeczno-Kulturalnego Niemców na Śląsku Opolskim, Niemieckiego Towarzystwa Oświatowego oraz VIA REGIA SP. Z O.O. Dyskutujemy również o sytuacji gospodarczej w krajach reprezentantów oraz współpracy międzynarodowej.