Fundacja Rozwoju Śląska z nagrodą BGK

Podczas gali, która odbyła się 6 czerwca 2019 r. w Warszawie, podsumowano wspólne działania Banku Gospodarstwa Krajowego z instytucjami odpowiedzialnymi za dystrybucję środków unijnych i krajowych. Dzięki owocnej współpracy przekazywane są środki między innymi na innowacje oraz inwestycje z zakresu efektywności energetycznej. Wspierani są także przedsiębiorcy rozpoczynający biznes. Wyróżnienia przyznane podczas Gali mają na celu podkreślenie istotnej roli i zaangażowania partnerów BGK.

Fundacja Rozwoju Śląska znalazła się wśród siedmiu instytucji nagrodzonych przez Bank Gospodarstwa Krajowego za „wkład w dystrybucję i wyniki w obszarze finansowania inwestycji z zakresu efektywności energetycznej”. Nagrodę odebrał Prezes Fundacji Rozwoju Śląska - Pan Arnold Czech.

Gala Partnerów Banku Gospodarstwa Krajowego była także okazją do uczczenia jubileuszu 95 rocznicy powstania banku. Jak podkreślano - jest to dobry czas na podsumowanie osiągniętych wyników. Wśród tych wyników znalazło się między innymi 100 mld zł uruchomionych środków, ponad 60 realizowanych projektów finansowanych ze środków unijnych i krajowych i aż 10 tysięcy udzielonych wsparć beneficjentom i ostatecznym odbiorcom.

WP_20190606_19_23_20_Pro.jpeg WP_20190606_18_57_35_Pro2.jpeg WP_20190606_20_35_04_Pro.jpeg