Kongres Firm Rodzinnych – Ciągłość i zmiana, Wrocław, 06-07.03.2019 r.

Plakat.png

Ruszyła rejestracja uczestników na największe w regionie wydarzenie adresowane do właścicieli przedsiębiorstw rodzinnych i ich następców - Kongres Firm Rodzinnych „Ciągłość i zmiana”. Współorganizowane przez Biuro Regionalne AHK Polska wydarzenie odbędzie się w dniach 6-7 marca br. we Wrocławiu.
Celem Kongresu jest wsparcie właścicieli firm rodzinnych w budowaniu silnych i stabilnych przedsiębiorstw, poprzez dostarczenie im inspiracji do dalszego rozwoju, rzetelnej wiedzy i okazji do wymienienia się doświadczeniem. Aby umożliwić wszystkim przedsiębiorcom dostęp do możliwości, jakie stwarza uczestnictwo w wydarzeniu, wstęp na Kongres jest bezpłatny.
Tematyką tegorocznej edycji jest „Ciągłość i zmiana” a zamierzeniem organizatorów wsparcie rodzimych przedsiębiorców w wydobyciu potencjału wynikającego z połączenia dwóch elementów - wartości niesionych przez firmy rodzinne oraz wdrożenia zmian i innowacji, które będą stymulować wzrost biznesu. Podczas dwudniowego Kongresu odbędzie się konferencja i warsztaty biznesowe.

Rejestracja uczestników: ZAPISY

ORGANIZATORZY:

Kongres jest wspólnym przedsięwzięciem nauki, biznesu i władzy samorządowej. Organizowany jest przez: Centrum Biznesu Rodzinnego Wyższej Szkoły Bankowej we Wrocławiu, Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego, Zachodnią Izbę Gospodarczą – Pracodawcy i Przedsiębiorcy, Dolnośląską Izbę Gospodarczą, Polsko-Niemiecką Izbę Przemysłowo-Handlową, Związek Pracodawców Polska Miedź, Dolnośląski Fundusz Rozwoju.

organizatorzy.png

PROGRAM:

I dzień Kongresu - konferencja - 6 marca 2019 r.

W pierwszym dniu Kongresu przeprowadzone zostaną panele dyskusyjne poświęcone:
- budowaniu marki,
- wychodzeniu na zewnętrzne rynki,
- innowacyjności.
Prowadzącymi i uczestnikami paneli będą eksperci oraz przedstawiciele odnoszących sukcesy firm rodzinnych.

II dzień Kongresu – warsztaty - 7 marca 2019 r.

Drugiego dnia Kongresu odbędzie się śniadanie biznesowe połączone z networkingiem oraz warsztaty tematyczne z zakresu:
- sukcesji, czyli przygotowania firmy i rodziny do objęcia sterów przez młodsze pokolenie,
- mediacji,
- marketingu,