Workshop 2019

W dniach 11-14 października 2018 roku Wiceprezes Fundacji Pan Walter Stannek uczestniczył w międzynarodowym spotkaniu w Koszycach (Słowacja), skierowanym dla Fundacji powołanych przez Mniejszość Niemiecką. Uczestnikami spotkania, a zarazem warsztatów byli przedstawiciele fundacji z Polski, Czech, Słowacji i Rumunii, działających na rzecz szeroko pojmowanej przedsiębiorczości: Karpatendeutsche Assoziation (Słowacja), Banater Verein für internationale Kooperation BANATIA (B.V.I.K.) (Rumunia), Fundatia Satmareana si Transilvania de Nord de Cooperare Internationala (Rumunia), Saxonia Transilvania FCIST (Rumunia), TRANSCARPATICA Verein für internationale Kooperation (Rumunia), ACI Bukowina Stiftung (Rumunia), BOHEMIA Troppau o.p.s. (Czechy), Fundacja Rozwoju Śląska (Polska).

Celem warsztatów była wymiana doświadczeń w zakresie świadczenia pomocy gospodarczej, a także omówienie możliwości międzynarodowej, ponadregionalnej współpracy, zarówno pomiędzy fundacjami, jaki i we współpracy fundacji z innymi organizacjami.

DSC_0520 (002).jpeg DSC_0532 (002).jpeg DSC_0578 (002).jpeg DSC_0651 (002).jpeg