SPOTKANIE STOŁU GOSPODARCZEGO „STAMMTISCH”

28 września w Centrum Biznesu Fundacji Rozwoju Śląska odbyło się kolejne ze spotkań Stołu Gospodarczego „Stammtisch” którego organizatorem była Polsko-Niemiecka Izba Przemysłowo-Handlowa - AHK Polska. W zorganizowanym w naszym Centrum spotkaniu wzięło udział około 80 osób.

Przybyłych gości powitali: Pani Iwona Makowiecka - Manager Biura Regionalnego AHK Wrocław, Pan Arnold Czech - Prezes Fundacji Rozwoju Śląska i Pani Sabine Haake - konsul Republiki Federalnej Niemiec w Opolu.

Tematem przewodnim spotkania były zmiany w ochronie danych osobowych wprowadzane przez Rozporządzenie GDPR, mające wpływ na przedsiębiorstwa i organizacje. Pracownicy kancelarii prawnej D. Dobkowski sp.k. stowarzyszonej z KPMG w Polsce - radcy prawni: Michał Wołoszczuk i Katarzyna Wojciechowska wygłosili prelekcję, a następnie odpowiadali na pytania dotyczące prawnych, organizacyjnych i technologicznych wyzwań Rozporządzenia GDPR.

Po części oficjalnej spotkanie skierowano na luźne rozmowy, podczas których nastąpiła wymiana kontaktów.

Spotkania Stołu Gospodarczego stanowią okazję do debaty o firmach i wzajemnej współpracy przedsiębiorców i urzędów.