Sprawozdanie z działalności 2011

Fundacja Rozwoju Śląska oraz Wspierania Inicjatyw Lokalnych z siedzibą w Opolu ustanowiona została aktem notarialnym Rep. Nr A 4300/91 z dnia 2 grudnia 1991 roku, sporządzonym przed notariuszem Państwowego Biura Notarialnego w Strzelcach Opolskich, Panią Cecylią Sterc. Zarejestrowana w dniu 3 lipca 1992 roku oraz wpisana do rejestru fundacji pod numerem 2788. Dnia 2 października 2007 roku wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000041765. W systemie REGON Fundacja otrzymała numer identyfikacyjny 530591858 oraz numer identyfikacji podatkowej NIP 754-13-06-435. Aktualny adres do korespondencji to 45-364 Opole, ul. Słowackiego 10, adres poczty elektronicznej: frssek@fundacja.opole.pl oraz adres strony internetowej www.fundacja.opole.pl.

Fundacja posiada dwa organy kolegialne: Radę Fundacji, spełniającą funkcje inicjujące oraz kontrolne oraz Zarząd Fundacji na czele z Prezesem Fundacji, kierujący Fundacją. Administracyjno-techniczną obsługę Fundacji sprawuje Biuro Fundacji, którym kieruje Dyrektor Biura, powoływany przez Zarząd. Dyrektor Biura realizuje uchwały Zarządu i działa na mocy pełnomocnictwa udzielonego mu przez Zarząd oraz ustalonego przez Zarząd Programu działania. Aktualny skład osobowy organów Fundacji przedstawia się następująco:

Rada Fundacji
Ryszard Galla - Przewodniczący Rady
Marcin Lippa - Wiceprzewodniczący Rady
Norbert Rasch - Członek Rady
Erwin Filipczyk - Członek Rady
Renata Zajączkowska - Członek Rady
Manfred Ortman - Członek Rady

Zarząd Fundacji
Arnold Czech - Prezes Fundacji
Józef Kotyś - Wiceprezes Fundacji
Walter Stannek - Członek Zarządu