Zapraszamy przedsiębiorców do bezpłatnego wyjazdu do Lipska na targi ZULIEFERMESSE organizowane przez Izbę Gospodarczą "Śląsk"

W imieniu Izby Gospodarczej "Śląsk" zapraszamy chętnych przedsiębiorców na bezpłatny wyjazd do Lipska w dniach 7-9 marca 2017, na targi ZULIEFERMESSE (międzynarodowe targi poddostawców części, komponentów, modułów i technologii) i INTEC (międzynarodowe targi obrabiarek, technologii oraz automatyzacji produkcji), w ramach projektu „Sieć rozwoju gospodarczego pogranicza czesko-polskiego", współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Współpracy Transgranicznej Republika Czeska – Rzeczpospolita Polska 2014-2020.

Wspólny, z udziałem przedsiębiorców z Czech, wyjazd na tak ważną imprezę targową stwarza okazję do zapoznania się z najnowszą ofertą i trendami w dziedzinie technologii produkcji, dostawy części, a także automatyzacji produkcji. Jest też okazją do nawiązania współpracy i wymiany doświadczeń nie tylko z wystawcami, ale także z czeskimi przedsiębiorcami biorącymi udział w wyjeździe.

Program wyjazdu:

07.03.2017 r.
6:00 Wyjazd z Olesna
(6:30 Dobrodzień, 7:00 Opole - parking przy IG „Śląsk", 7:30 stacja LOTOS przy A4 zjazd Opole -Południe).
12:00 Przyjazd do hotelu, zakwaterowanie, czas na odświeżenie i posiłek we własnym zakresie.
14:00 Przejazd na targi - zwiedzanie indywidualne.
18:00 Wspólna kolacja w hotelu, czas wolny.

08.03.2017 r.
Śniadanie, wyjazd z hotelu ok. 9:00.
9:45 – 12:00 Ekskluzywna wizyta studyjna w Fabryce PORSCHE w Lipsku
(odpłatność indywidualna 10€).
12:00 Przejazd na targi - zwiedzanie targów, spotkania z kooperantami i partnerami.
- możliwy udział w CONTACT - Business Meetings (tylko dla firm, które do 15.02 zarejestrują się na platformie www.b2match.eu/contact2017, a potem wybiorą sobie partnerów do spotkań z udostępnionej bazy – cały program: www.b2match.eu/contact2017/pages/14476-programm - udział dla firm z Polski bezpłatny, organizatorzy zapewniają tłumaczy!!!).
17:00 Czas wolny, wspólna kolacja w centrum Lipska, ok. 20:00 Powrót do hotelu.

09.03.2017 r.
Śniadanie
9:00 Wykwaterowanie z hotelu, przejazd na targi - Zwiedzanie indywidualne targów, spotkania
z kooperantami i partnerami.
11:45 – 12:30 Lunch
12:30 – 15:00 Udział w spotkaniu trójstronnym Saksonia-Czechy-Polska 2017
(wykłady, prezentacje, giełda kooperacyjna firm z Polski, Czech i Saksonii).
15:00 Wyjazd do Polski; w drodze powrotnej kolacja na trasie przejazdu (przyjazd ok. 21:00).

W trakcie targów istnieje możliwość skorzystania z licznych wydarzeń towarzyszących, np.:
- Specjalna ekspozycja "Lernfabrik Lean Factory", pokazująca funkcjonowanie zakładu produkcyjnego zgodnie z filozofią LEAN.
- Kongres Efektywnego Zużycia Surowców w Produkcji – 8.03 – temat przewodni: „Wartości dodane z cyfryzacji fabryki" wśród prelegentów m.in. szef Instytutu Fraunhofera, Kierownik ds. Planowania Porsche, Kierownik ds. Produkcji pojazdów Elektrycznych BMW.
- „Inteligentne konstrukcje lekkie" – wystawa i sympozjum - konstrukcje lekkie w budowie maszyn, tkaniny techniczne, Smart Structures, Multi-Material-Design, produkcja seryjna, metaliczne konstrukcje lekkie, symulacje procesów produkcyjnych i testy, prezentacja karoserii BMW 7 Carbon Core.
- Forum Technologiczne „Technologie przyrostowe".

Więcej informacji na: http://www.igsilesia.pl/aktualnosci/bezplatny-wyjazd-do-lipska-na-targi-zuliefermesse.html