Podpisanie porozumienia o współpracy z Akademickim Inkubatorem Przedsiębiorczości Uniwersytetu Opolskiego

Miło nam poinformować, że pomiędzy Fundacją Rozwoju Śląska a Akademickim Inkubatorem Przedsiębiorczości Uniwersytetu Opolskiego dnia 18 stycznia br. zawarte zostało porozumienie o współpracy dotyczące programu „Pierwszy Biznes – Wsparcie w starcie II”.

Zawarte porozumienie ma na celu wspieranie przedsiębiorczości w województwie opolskim, w szczególności przedsiębiorczości studentów, absolwentów i pracowników Uniwersytetu Opolskiego, m.in. poprzez organizację szkoleń, warsztatów i spotkań informacyjnych oraz organizację innych inicjatyw związanych z wspieraniem przedsiębiorczości.

Dzięki nawiązanej współpracy, w Akademickim Inkubatorze Przedsiębiorczości Uniwersytetu Opolskiego przy ul. Grunwaldzkiej 31 istnieje możliwość zasięgnięcia informacji na temat programuPierwszy biznes – Wsparcie w starcie II” a także złożenia wniosku o pożyczkę w ramach realizowanego programu

IMG_4055.jpeg IMG_4059.jpeg IMG_4061.jpeg IMG_4065.jpeg

Zapraszamy również do zapoznania się z relacją mediów z podpisania porozumienia :

Radio Opole: http://radio.opole.pl/103,184526,studenci-uo-beda-mogli-korzystac-z-pozyczek-na-o

Radio Doxa: http://doxa.fm/aktualnosci/region/wspolnie-dla-przyszlych-przedsiebiorcow/

TVP 3 Opole: https://opole.tvp.pl/28676145/pozyczka-na-start