PODPISANIE POROZUMIENIA O WSPÓŁPRACY

Dnia 09.11.2016 r. w Zespole Szkół Ekonomicznych im. gen. Stefana Roweckiego  „GROTA” w Opolu odbyła się uroczystość, podczas której miało miejsce podpisanie porozumienia o współpracy pomiędzy Zespołem Szkół Ekonomicznych w Opolu a Fundacją Rozwoju Śląska.

Na mocy podpisanego porozumienia Fundacja Rozwoju Śląska obejmie patronatem działające w Partnerskiej Szkole „Miniprzedsiębiorstwo”, a także będzie wspierała rozwój edukacji oraz promowała postawy przedsiębiorcze wśród nauczycieli i młodzieży. Fundacja zobowiązała się do przeprowadzania cyklicznych warsztatów z zakresu prowadzenia przedsiębiorstwa, a także do współorganizowania przedsięwzięć, podczas których poruszana będzie problematyka ekonomiczna i szeroko rozumiana przedsiębiorczość.

Zorganizowana uroczystość nie ograniczała się tylko i wyłącznie do podpisania porozumienia. Podczas wydarzenia zaprezentowana została również historia działalności „Miniprzedsiębiorstwa”, a także wystawiona została sztuka pt. „Ekonomia w miłości”.

DSC_0055 (1).jpeg DXC_4652.jpeg DXC_4671.jpeg DXC_4675.jpeg DXC_4657.jpeg