CENTRUM ROZWOJU BIZNESU SP. Z O.O. - PROFESJONALNE USŁUGI DLA PRZEDSIĘBIORCÓW

Prowadzenie działalności gospodarczej w coraz większym stopniu wiąże się z potrzebą korzystania z różnorodnych usług informacyjnych, doradczych oraz finansowych. Ze względu na duże bariery wynikające ze skomplikowanych uregulowań prawnych, przedsiębiorcy coraz częściej potrzebują pomocy przy rozpoczynaniu i rozwijaniu swojej działalności. Niezależnie od charakteru działalności, specyfiki podmiotu, wszelkie działania biznesowe funkcjonują w otoczeniu rynkowym, dlatego też wcześniej czy później wymagają wsparcia różnymi specjalistycznymi usługami. Fundacja Rozwoju Śląska odpowiadając na zapotrzebowanie na profesjonalne usługi dla przedsiębiorców powołała Centrum Rozwoju Biznesu Sp. z o.o. z siedzibą w Opolu.

Centrum Rozwoju Biznesu Sp. z o.o. powstała w 2015 roku i jej zadaniem jest wspieranie przedsiębiorczości, ułatwianie rozpoczynania działalności gospodarczej oraz pomoc nowo tworzonym przedsiębiorstwom. Priorytetowym zadaniem Spółki jest doradztwo i wsparcie przedsiębiorstw na różnych etapach rozwoju oraz tworzenie sieci współpracy biznesowej. Spółka ma na celu bowiem sprostać nawet najbardziej wymagającym przedsiębiorcom.

Z dniem 20 czerwca 2016 roku na Nadzwyczajnym Zgromadzeniu Wspólników Spółki na stanowisko Prezesa Spółki została wybrana Pani Helena Lellek.