Otwarcie Centrum Biznesu

Dnia 21 września 2015 r. odbyło się oficjalne otwarcieCENTRUM BIZNESU powstałego w ramach projektu„Budowa Centrum Biznesu jako kompleksowej galerii usług wspierającej podmioty gospodarcze”, realizowanego w partnerstwie z Izbą Gospodarczą „Śląsk”. Projekt został dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach RPO WO 2007-2013. Całkowita wartość inwestycji wynosi 5,5 mln  zł.

W uroczystości otwarcia uczestniczyło ok. 120 gości, wśród nich m. in. Wojewoda Opolski Pan Ryszard Wilczyński, Prezydent Miasta Pan Arkadiusz Wiśniewski, Marszałek Województwa Opolskiego Pan Andrzej Buła, Wicemarszałkowie Województwa Opolskiego Pan Antoni Konopka oraz Pan Roman Kolek, Wicekonsul Pani Christiane Buberl z Konsulatu Republiki Federalnej Niemiec w Opolu, Przewodniczący Związku Niemieckich Stowarzyszeń Społeczno-Kulturalnych w Polsce Pan Bernard Gaida.

Centrum Biznesu pozwoli przedsiębiorcom na skorzystanie w jednym miejscu zarówno ze środków finansowych na rozwój prowadzonej działalności, jak również na skorzystanie z fachowej wiedzy poprzez różne formy doradztwa. Centrum Biznesu stanowi siedzibę dla firm świadczących wsparcie finansowe, operacyjne, organizacyjne oraz prawne - zaspokajające potrzeby małych i średnich przedsiębiorstw.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY:

Centrum  Biznesu