Spotkanie z Instytucjami Otoczenia Biznesu

Fundacja Rozwoju Śląska oraz Wspierania Inicjatyw Lokalnych od ponad 20 lat prowadzi działalność wspierającą rozwój małych i średnich przedsiębiorstw poprzez organizację szkoleń, wyjazdów studyjnych ale przede wszystkim poprzez udzielanie pożyczek przy uproszczonych procedurach oraz atrakcyjnym oprocentowaniu.

Dzięki proponowanym formom wsparcia działalność Fundacji przyczyniła się do rozwoju sektora MSP w naszym regionie. Od ponad 20 lat ze wsparcia Fundacji skorzystało ponad 3 tys. podmiotów, przekazując tym samym ponad 362,6 mln złotych na inwestycje.

Dodatkowo Fundacja chcąc poszerzyć swoją działalność ukierunkowaną na wsparcie przedsiębiorców z terenu Śląska, w sierpniu 2015 roku oddała do użytkowania nową inwestycję - Centrum Biznesu, dzięki której przedsiębiorcy mają możliwość skorzystania zarówno ze środków finansowych z przeznaczeniem na rozwój prowadzonej działalności, jak również na skorzystanie z fachowej wiedzy, poprzez różne formy doradztwa. Ponadto w Centrum Biznesu istnieje możliwość wynajęcia sal szkoleniowych i konferencyjnych.

Fundacja pragnie rozpropagować dostępne formy wsparcia mogące przyczynić się do  rozwoju sektora MSP w naszym regionie. W związku z powyższym zapraszamy instytucje skupiające przedsiębiorców na spotkanie w celu prezentacji naszej oferty oraz w celu nawiązania wzajemnej współpracy.

Spotkanie, odbędzie się 08. grudnia br. (wtorek), o godz. 9.00 w Centrum Biznesu, w Opolu przy ul. Wrocławskiej 133.